lauantai 9. maaliskuuta 2013

GRUNDIG C 100L ensimmäinen kasettinauhurini

GRUNDIG C 100L kasettinauhuri
60-luvulla haaveena oli kasettinauhuri C-kasettinauhuriin ei ollut varaa, Pienellä paikkakunnalla oli vain kaksi radioliikettä joilla oli käytettyjä nauhureita, Ensimmäiseen liikkeeseen mennessäni ei löytynyt tarpeeksi halpaa nauhuria. Toisessa oli parempi tuuri, takahuoneesta tuli Charles Aznavourin näköinen mies, jolle kerroin etsiväni halpaa kasettinauhuria. Samasta takahuoneesta hän haki GRUNDIG C 100L hiukan naarmuisen, mutta toimivan laitteen.

Myyjä sanoi tähän ei käy C-kasetti, siksi hinta oli halpa 10mk. Nauhurin mukana oli yksi toimiva kasetti ja 5kpl. täysin jumissa olevia huonokuntoisia nauhaltaan olevia kasetteja. Katselin kasettia ja tajusin että Grundig, Telefunken ja Blaupunkt olivat kehittäneet oman formaatin DC-international kasetin. mutta nauha oli samaa kuin C-kasetissa.

Tein kaupat ja ostin muutaman C-kasetin ja vaihdoin koteloihin uudet nauhat. Tämä oli pakko tehdä koska DC-kasetteja ei saanut minun paikkakunnalta ja tilaamalla ne olisi tulleet hyvin kalliiksi. Vanha GRUNDIG C 100L toimi hyvin muutaman vuoden kunnes oli varaa hankkia parempia laitteita.

GRUNDIG C 100L käyttämä kasetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.