tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen autoradio 1930 MOTOROLA

MOTOROLA 5T71
 Siirrytään ajassa vuoteen 1930 kaupunkiin nimeltä Atlantic City  joka sijaitsee Abseconin saarella Atlantin valtamerellä. Kaupunki on tunnettu kasinoistaan. Sitä onkin pidetty Yhdysvaltain toiseksi merkittävimpänä pelikeskuksena heti Las Vegasin jälkeen. Elettiin kieltolain aikaa.

 Illan hämärtyessä Boardwalk täyttyy iloisista ihmisistä jotka kävelevät rantakadulla, hieman kauempana ”Nucky” odotteli virvoke lastin saapumista mereltä, samaan aikaan laiturille on pysäköity erikoinen auto, Studebaker josta kuuluu musiikkia.


Studebaker 1929
 Viehättävä hyvin pukeutunut nainen on avannut auton oven ja pyytää ohikulkevia ihmisiä luokseen. Hän on  Lillian Galvin esittelemässä autoon asennettua radiota prototyyppiä 5T71. Radio oli testattu ajamalla reitti Chicago, Illinois, Atlantic City, New Jersey yhteensä 1368 km ja radio toimi moitteetta.

Esittely ja mainostaminen oli tarpeen , koska yrityksellä ei ollut rahaa lehtimainoksiin ja tilauksien saaminen oli tarpeen, radioiden massatuotannon aloittamiseksi.




Radion kehittäjä Paul V. Galvin oli koonnut ammattitaitoisen ja innokkaan insinööriryhmän kehittämään autoradiota joka olisi halpa ja sitä voitaisiin tuottaa suuria sarjoja. Nyt suunnittelu oli tuottanut tulosta ja valmis malli 5T71 sai paljon tilauksia. Ensimmäinen kaupallinen autoradio oli syntynyt. Sille annettiin nimi Motorola. Paul Galvin keksi nimen partaa ajaessa Motor = liikkuva ja suosittu loppupääte = ola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.