sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Omega Constellation 1970's 70-luvulta

Omega Constellation ST 368.0852 Caliber 1011

Constellation Malli julkaistiin 1952, Omegan deluxe-malliksi. Käytettiin alunperin vain cronometritestatuissa malleissa. Takapohjassa observatorion kuva. Constellation oli 70-luvulle asti Omegan malliston lippulaiva brändi ja Constellation oli siten myös Omegan kallein malli.

Omega Constellation ST 368.0852 Caliber 1011

Tunnetuin vintage Konsta on ns Pie-Pan-malli, joka muistuttaa piirakkapannua, profiili tasainen keskeltä ja indexeistä alkaen viistetty. Nyky Constellation-malli, jossa on klo 3:00 ja 9:00 kohdalla kynnet lasisarjan päällä,on nimeltään Manhattan, sen tuotanto alkoi 1982. Constellationin Manhattanin uusin, mallin neljäs inkarnaatio on nimeltään Double Eagle.

70-luvun puolella Omega-tehdas siirtyi käyttämään puhtaasti Lemania-tehtaan rakentamia koneistoja, ensin kokeiluksi jäänyttä 1000-sarjaa, joka paranneltiin 1010-sarjaksi.  Tämä kello on siis Chronometer, cronometeri-testattu käynniltään, se on lajinsa top-of-the-shelf -kamaa eli parasta lajissaan. Kaikki Omegan Chronometer-kellot ovat haluttuja keräilykappaleita. cronometritesti oli jo 70-luvun alussa kallis testi, sillä se nosti kellon myyntihintaa noin 20% ei-testattuun verrattuna. Myös näissä vintage-kelloissa cronometri-testaus nostaa selvästi kellon arvoa.

Suomessa ei tuolloin ymmärretty kellon mukana tulevien paperien arvoa ja usein asiakas ostaessaan kellon sanoi, että ne voi viskata menemään tai liike ei edes ymmärtänyt tarjota niitä mukaan kellon kanssa, ne olivat monien myyjien ja kauppiaiden mielestä vain mainos-sälää! Onneksi sentään Omega aina merkitsee kellon tauluun Officially Certified Chronometer ja myös koneisto on cronometerissä aina omalla kaliperinumerolla.

Lähde: Kellohuolto Loppela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.