lauantai 17. toukokuuta 2014

Pontiac auto joka inspiroi ranskalaista kameravalmistajaa

Pontiac eight sport coupe

Mr. Laroche oli aamukahvilla pariisilaisessa katukahvilassa, kadunkulmassa oli pysäköitynä hopeanvärinen Pontiac, sen ulkonäkö oli urheilullinen. Auto inspiroi kamerasuunnittelijaa ja valmistajaa suuresti, näin sai alkunsa Pontiac Bloc-Métal  45 taittokamera. Se on yksi kauneimmista taittuvista kameroista, joita on valmistettu.

Pontiac Bloc-Métal  45

Ranskalainen Bloc-Métal  45 kameran runko valmistettiin Hydronalium - alumiiniseoksesta , joka sisältää 2-5% magnesiumia ja 0,1-0,4% mangaania. Sillä on hyvä vastustuskyky syövyttävää merivettä vastaan, Hydronaliumia käytettiin myös esim. laivanrakennus ja lentokoneteollisuudessa.

Pontiac Bloc-Métal  45
Pontiac Bloc-metal 45, otettiin käyttöön vuonna 1945 korvaamaan Bloc-metal 41, se oli valtava parannus alkuperäiseen Bakeliitti Pontiac of '38. "Bloc-metal"  nimenä tarkoitti vankkaa metallirakennetta. Nimestään huolimatta ja käyttöönoton ajankohdasta, tosiasiallinen tuotanto ja myynti näyttää alkaneen vasta 1946.


Pontiac Bloc-Métal  45
Kamerassa on kaksi kuvaus tukea pysty ja sivutuetPontiac valmistajan MFAP, valmistus Française d'Appareils Photo, näyttää olleen selvästi alle 20 vuotta, perustamisestaan ​​M. Laroche vuonna 1938 tuotanto lopetettiin 50-luvulla; mahdollisesti jo 1952.

Pontiac Bloc-Métal  45

Objektiivina oli Som tehtaan : Berthiot "Spécial" 1:4,5/105 mm
Suljin oli : Prontor II 1s-200e +BT.

Pontiac Bloc-Métal  45

SOM Berthiot tai Berthiot oli pieni ranskalainen optinen yritys. SOM standed Société d'Optique et de Mécanique.

Berthiot teki pienen erän optiikkaa esim. Leica ja Contax etäisyysmittareita . Nykyisin ne ovat hyvin harvinaisia..

Pontiac Bloc-Métal  45

Berthiot käynnisti Pan-Cinor linssien tuotannon vuonna 1950, niissä oli muuttuva polttoväli (Zoom objektiivi), kun taas Angenieux julkaisi Zoom-objektiivit vuonna 1958. Vuonna 1960 Berthiot julkaisi Servo-Cinor objektiivi 8mm kameroihin ne oli varustettu  seleenimittarilla näin saatiin  automaattinen valotus.

Vuonna 1964 SOM Berthiot sulautui OPL (valmistaja Foca etäisyysmittari kamera) nimeksi tuli SOPELEM (Société d'Optique Précision Electronique et Mécanique). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.